Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Vildsvinsjakt i Blekinge

Vildsvinsjakt i Blekinge

  • av

Idag har jag hämtat hem min bössa. Jag har haft den uppe i Jämtland för att få min ljuddämpare monterad. De flesta som jagar känner nog till PN jakt efetrsom de verkligen har allt inom jakt. Jag hade köpt ljuddämpare och tillbehör och då lämnade de ett väldigt bra pris på montering. Så idag fick jag tillbaka geväret och kan knappt bärga mig innan jag får testa den och se vad den går för. Jag har några andra i jaktlaget som gjort samma sak och de har varit mycket nöjda.

Här i Blekinge har vildsvinen ökat rejält och det finns gott om bytesdjur. Jag har bara jagat vildsvin i ett par år så jag kan inte direkt säga att jag är en expert. Det är riktigt svårt att jaga vildsvin för det går undan. De är riktigt snabba djur. Jag har mest jagat fågel tidigare och några rådjur. Fast vildsvinsjakten är mycket roligare tycker jag. Har såklart även varit med på några älgjakter men det är lite för dyrt eftersom jag inte själv äger mark.

Vildsvin får jagas i Blekinge under nästan hela året. De är enbart fredade i två månader. 16 april är det dags för jaktstarten igen så geväret fixades verkligen i bra tid.
vild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *