Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Vandringsleder i Blekinge – förbered dig online

Vandringsleder i Blekinge – förbered dig online

  • av
Vandringsled i Blekinge

Om du älskar vandring hittar du fantastiska vandringsleder i Blekinge. Det är ett av Sveriges sydligaste landskap och ligger vackert utmed vattnet. Du kan till exempel börja i Sölvesborg vilket är startpunkten för Blekingeleden. Sedan tar du dig fram genom hela landskapet. Om du tar med dig tält kan du på några dagar upptäcka hela landskapet till fots vilket är en upplevelse i sig.

Hitta din led

När det kommer till vandring har vi alla våra egna preferenser. Läs på i förväg om olika vandringsleder i Blekinge och hitta din led innan du sätter igång. Det är viktigt att vara väl förberedd när du ska ut och vandra så du får en trevlig upplevelse. Det är också viktigt att titta ut vilken utrustning du behöver för att klara dig på vägen. Om du ska vandra hela Blekingeleden får du räkna med att gå cirka 15 kilometer om dagen.

Du behöver inte gå hela leden i ett sträck utan kan passa på att njuta av flera Blekinge sevärdheter på vägen. Du kan till exempel göra en avstickare och njuta av lite tid i skärgården innan du fortsätter vandringen. Det beror helt på dina intressen och hur mycket tid du har.

Välkända vandringsleder i Blekinge

Det finns många bra vandringsleder i Blekinge men det är Blekingeleden som är den huvudsakliga. Den är alltså uppdelad i flera olika etapper. Om du ska klara detta måste du stanna och övernatta ett par nätter. Du kan välja att bo i tält eller ta in på ett närliggande vandrarhem i närheten. På många etapper finns det även vindskydd och toaletter där du kan övernatta eller ta en paus. Det mesta av vandringen sker på skogsstigar.

Du måste även tänka på din personliga utrustning. Tänk på att ta med dig din telefon och även eller två powerbanks. Annars är det risk att batteriet tar slut. Då kan du även koppla av på kvällarna genom att spela på ett PayPal casino. Mobilnätet är väl utbyggt i Blekinge och du brukar ha täckning även inne i skogen.

Annat som är bra att veta

Om du är en van vandrare kan du vandra Blekingeleden på sex dagar. Om du vill börja med något enklare kan du upptäcka andra vandringsleder i Blekinge. För att komma till startpunkten Sölvesborg kan du ta buss eller tåg. Du går i mål nära Karlshamn där du också kan bo en natt på hotell om du önskar. Det finns flera bra alternativ.

Tänk också på att packa ordentligt med vätska så du klarar dig under din vandring. Det är viktigt att fylla på med energi så du klarar dig på resan.