Hoppa till innehåll

Innovativa Blekinge

Allt du behöver veta om Blekinge

Här på innovativa Blekinge lär vi dig allt du behöver veta om ett av våra sydligaste landskap. Det är den perfekta mixen av natur, hav och städer. Även om det inte är så stort finns det alltså mycket att se och upptäcka. Förutom tips på sevärdheter kommer vi även dela med oss av mycket spännande Blekinge fakta som kan vara rolig att veta. Visste du till exempel att Blekinge är landets minsta län till ytan? Eller att Karlskrona är den största staden med cirka 40 000 invånare?

I Blekinge är du aldrig långt från hav och natur och vi tipsar dig om en massa spännande Blekinge sevärdheter. Varför inte vandra på Blekingeleden?

Stora företag i Blekinge

Landskapet handlar inte bara om natur utan vi pratar även om innovativa Blekinge. Allt fler företag i Blekinge når stora framgångar och omsätter stora summor varje år. Ett av de största är Ronneby Brunn.

Ronneby Brunn är ett spahotell som är beläget lite utanför de centrala delarna av staden. Här kan besökare gå på spa, kurera sig och äta god mat i restaurangen. Det är inte ovanligt att några av Sveriges största artister uppträder här under sommaren och hösten.

Innovativa Blekinge
Innovativa Blekinge

Innovativa Blekinge utvecklas hela tiden

En sak man säkerligen kan säga om innovativa Blekinge är att de fortsätter att utvecklas. Det finns flera städer i Blekinge som skapar rubriker för sina framgångsrika företag och framåtanda. Karlskrona är kanske den stad som får mest uppmärksamhet av förklarliga skäl.

Blekinge är med andra ord den perfekta mixen av innovativa företag och sköna omgivningar. Om du vill ha en rejäl utmaning när du besöker landskapet ska du gå de 26 milen som Blekingeleden sträcker sig. Det finns organiserade vandringar du kan delta i med guider som hjälper dig.

Spännande fakta om Blekinge

Blekinge är Sveriges minsta landskap sett till fastlandet och har en omväxlande natur med vildmark och skärgård. Det är mest känt för att anordna Sweden Rock Festival och sitt härliga sommarliv. Eftersom landskapet är så litet kan du uppleva mycket på en dag. Om du vill ha mer spännande Blekinge fakta bör du kika in här på sajten med jämna mellanrum.

Vi på Innovativa Blekinge vill ge alla en chans att upptäcka allt som har med Blekinge att göra. Det gäller allt från sevärdheter till innovativa företag. Oavsett om du bara vill besöka landskapet eller flytta hit på heltid finns det mycket att upptäcka. Det är ett landskap som har framtiden för sig på många sätt.

Innovativa Blekinge