Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Bra cykelleder i Blekinge

Bra cykelleder i Blekinge

Jag hör till dem som anser att Blekinge uppleves allra bäst från cykelsadeln. Nu tänkte jag passa på att dela med mig av mina guldkorn. En bra runda för den som vill cykla långt, men inte är så vältränad är att med utgångspunkt i Sölvesborg njuta av det som kallas Sveriges trädgård, det vackra Listerlandet. Turen är relativt platt och vägen är mestadels asfalterad, den 50 km långa leden börjar vid Ryssberget i väster och slutar vid Hanöbukten i öster. En trevlig sträcka som jag körde på min nya mountainbike elcykel var Karlshamnsbygden runt, här cyklade jag från Mieån och Mörrumsån upp till norra Blekinge. Elcykel är att rekommendera för den som vill njuta utan att ta ut sig helt, här är terrängen nämligen kuperad! Förr den som söker en lång sträcka i vackert landskap kan jag slutligen tipsa om ”de fyra sjöarnas cykelled” som utgår från Olofström och tar dig runt sjöarna Raslången, Halen, Ivö och Immeln. Trampa lugnt!

En cykel på en skogsväg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.