Blekingeleden

Vandra i Blekinge

Blekingeleden är en fantastiskt plats att vandra på, det är enklare att hitta längs leden om du har en blekingeleden karta med dig till hands. Den kommer att hjälpa både dig och dina vänner att inte gå vilse längst leden. Du kommer både kunna upptäcka skog, sjöar och betesmark under den här fantastiska leden som börjar från i Sölvesborg och sträcker sig hela vägen till Bröms. Totala längden för den här vandringen är 103 kilometer. Det tar ungefär tar 6 dagar om man vandrar 4-6 timmar per dag. Under nätterna kan man antingen sova i tält eller vindskydd.

Den här leden är en utav dom bättre om du vill upptäcka Blekinge sevärdheter. Packa inte din ryggsäck för tungt då det är en lång led att vandra.

Att tänka på när man vandrar i Blekinge

Blekingeleden är något som alla borde uppleva, att vandra i Blekinge är kanske inte något som intresserar alla men du som har gjort det eller kommer att göra det kommer inte att ångra dig.

Det är en bra led för både dig som är nybörjare men även för dig som är en aktiv vandrare. Du kommer uppleva både kuperad träng men även fina och långa grusvägar som slingrar sig igenom Blekinge. Du som är djurälskare kommer älska att vandra den här leden då du både kommer att se större och mindre djur.

Blekingeleden
Blekingeleden

Blekingeleden är en fantastisk led för dig som älskar natur!

Blekingeleden är en otroligt vacker led som du kommer att njuta av. Det finns 6 stycken etapper längst leden som tar dig till Karlshamn. Här kommer du kunna övernatta i antingen tält eller vindskydd under nätterna. Avståndet varierar mellan etapperna och är mellan 14-20 kilometer.

Innovativa Blekinge har ett landskap som du kommer att älska och antagligen vilja besöka igen efter du har vandrat den fantastiska blekingeleden. Det är ett otroligt vacker landskap längst leden där både du och dina vänner som gillar fotografi kommer kunna ta otroligt fina bilder av både sjöar och skogar.

Blekingeleden - slutstation Karlshamn

En blekingeleden karta är ett måste att ha med sig för att kunna slutföra hela vandringen som kommer att avslutas i Karlshamn. Oavsett om man är flertal i sällskapet så är det rekommenderat att varje person har med sig varsin karta. Kartan kommer att kunna visa dig både avstånd och vart de olika etapperna ligger där du kommer kunna övernatta.

Blekingeleden har oranga markeringar som du ska följa för att komma rätt. Dessa markeringarna är märkta på antingen stolpar eller träd som man tydligt kan se längst hela leden. Den här leden kan antingen vandras från öst till väst eller väst till öst, det är du själv som bestämmer vilket vädersträck du vill vandra.

Blekingeleden