Home » Blogg » Att göra i Blekinge – naturupplevelser som är bra för hälsan

Att göra i Blekinge – naturupplevelser som är bra för hälsan

  • av
Mor och barn gör aktivitet i Blekinge

Visste du att skogspromenader är ett perfekt sätt att minska dina stressnivåer och bli mer rofylld? När vi vistas i skogen sjunker både pulsen och blodtrycket plus att vi blir mer närvarande. Om du vill ha något hälsofrämjande att göra i Blekinge ska du alltså utnyttja ett av flera naturreservat eller ta en promenad längst Laxaleden.

Att göra i Blekinge som pensionär

Att motionera regelbundet och komma ut i den friska luften som pensionär kan minska risken för ett antal sjukdomar inklusive alzheimers. Om du är på besök i Karlshamn kan du ströva runt i den vackra Rosengården som är fylld till bredden med fina blommor. Det är av förklarliga skäl bäst att besöka denna plats på sommaren eller tidig vår. Här kan du strosa runt i timmar och bara njuta.

Bada på någon av många härliga stränder

Blekinge ligger precis vid kusten och hela sträckan är fylld med vackra stränder där du kan simma eller utöva andra vattensporter. Sölvesborg har sin alldeles egna riviera med stränder som Hällevik och Norje. Det fantastiska med Sölvesborg är att du alltid har nära till havet var du än befinner dig. Staden ligger även nära Sweden Rock Festival som är något av det största när man radar upp Blekinge sevärdheter. Att hyra en stuga i Sölvesborg och bara koppla av under ett par dagar är som balsam för själen. När du väl är på plats får du inte heller missa en tur till stan och titta på den pampiga Sölvesborgsbron och det annorlunda slottet i form av en ruin.

Upptäck Karlskrona skärgård

Det är vida känt att havsluft fungerar som terapi och vad kan då vara bättre än underbara Blekinge skärgård. Utanför huvudorten Karlskrona finns ett stort antal öar som tillhör skärgården. Hasslö är kanske en av de kändaste men med 1650 öar finns det onekligen mycket att välja på. Bada vid en klippa eller strosa omkring i en mysig och pittoresk liten fiskeby.